Veckans ledare!



Hah, ett härligt gäng som klädde otroligt bra i svarta sopsäckar!
En stor mix från Midnattsloppet, SATS och såklart Springtime.

'Just idag är jag stark..



.. Just idag mår jag bra!'
Midnattsloppet härliga gäng bjöd på skönsång vid middagen som tillslut blev en stor allsång med hela gruppen. Allt så kul med det där lilla extra! Nu väntar en natt på Nox..

Vinnare Pricka Tiden

Inga-Britt Jönsson!! Hon körde pricka tiden för andra gången och lyckades PRICKA TIDEN.


Pricka tiden i hällregn..


Första deltagare i mål efter ett par blöta kilometer..


Man får ta det man har, dagens 'regnställ' var svarta sopsäckar!



Som sagt: det gäller att vara påhittig. Här ser ni tidtagare/sekreterare försöka skydda papperna!

Det slogs nog faktiskt något slags utav rekord på stranden idag. Sämst väder genom tiderna? Det var sådant regn som kom ifrån alla håll, inte bara uppifrån liksom. Hah.
Skämt åtsido var vi ledare så impade över att så pass många kom i mål efter dessa 5,2km med ett stort leende! Gör jobbet så himla roligt :) Som lite extra cred ligger ju det nästan 70euro i potten idag..


Regn..

Tyvärr regnar det så det står härliga till härnere! Det började droppa redan vid middagstid igår kväll och inte slutat än.. Det börjar alltså bli ganska vattenfyllt på sina ställen!
Meen det ska ju inte dra ner oss, inte alls! Man får se det som en upplevelse, morgonjoggen imorse(som avslutades med en störtskur) var riktigt uppfriskande! Och nu är det strax dags för Pricka Tiden. En upplevelse, som sagt:)


Pricka Tiden v13



Och däär var dom iväg! Det var passande nog upphåll när starten gick(ca 10min sen..) men nu fullständigt VRÄKER regnet ner.. Gör det ännu mer till en utmaning att pricka tiden på dessa 5250m, eller hur? :)

Bergspasset!


(bild lånad av Midnattsloppet)

Idag har vi haft ännu en underbar förmiddag uppe i Odeleite. Det var ett stort gäng även denna vecka, tre busslaster var det som följde med upp för en tur i bergen!
För första gången på flera veckor hade vi inte stekande sol och böljande värme, men vi var ganska eniga om att det var helt okej denna torsdag. Det var perfekt tempratur för en bra runda!

Vinnaren av Midnight Runs utklädningstävling


Bild lånad utav Midnattsloppet

Trots ganska kort varsel var de några deltagare som snappade upp utklädningstävlingen! Och här har ni måndagens vinnare! Att bara springa i dräkten är imponerande och att sedan göra det leende, värt att prisa :)

Dagstur till Sevilla

image description

En utav de dagsutflykter vi erbjuder härnere är en dagsutflykt till den spanska staden Sevilla!
Det är en busstur på ca 1h45min enkelväg men känns snarare som 45min med tanke på allt som finns att titta på längs med vägen samt att guiden gärna berättar om de olika växterna, de historiska händelserna och annat roligt som Andalusien erbjuder.
Har bland annat fått lära oss idag att storkar gärna bygger sina bon på telefon-lednings-stolpar och att spanjorerna har satt dit som en skyddande 'pelare' för att dom inte ska bli skadade av elen.

image description
Spanska Torget

image description

image description

Väl inne i Sevilla får man bland annat en liten City-tour i bussen, men även en guidad tur inne i den stora Katedralen! Eller så kan man välja att spendera hela dagen på den stora shoppninggatan där du kan hitta affärer som HM, Zara osv.

MIDNIGHT RUN MONTE GORDO






Igår kväll gick första starten utav Midnight Run Monte Gordo av stapeln!
Det blev en riktigt lyckad tillställning nere på stranden med ca 90startande:)
Loppet gick nere på stranden, start vid 21.00- kolsvart men helt stjärn klart!
Det som lyste upp banan för de tävlande var marchaller samt en och annan ficklampa, en riktig utmaning att springa i sanden faktiskt men blev en härlig känsla över det hela!
En riktigt upplevelse.


MIDNATTSLOPPET MONTE GORDO




Idag 21.00 går starten av första upplagan någonsin av Midnight Run, ett 4km lopp på stranden härnere i Monte Gordo. Ska inte avslöja alltför mycket innan starten, men kan lova att det kommer bli en tillställning utan dess like! Än så länge har vi ca 90startande utav våra resenärer, alltså mer än två tredjedelar! Ska bli riktigt kul detta :)

Cykeltur på Algarvekusten







Idag tog Elin ut 9st glada cyklister ut på en liten tur runtom i Algarve!
Allt hade gått fint förutom lite cykelkrångel i början, dom hade dessutom tur med vädret!

Svenskt Rekord av 'Musse' !



Igår imorse åkte Mustafa Mohamed ifrån Monte Gordo med fem veckors träningsläger i bagaget för säsongspreimär i Holland! Det var redan imorse som starten på halvmaran i holländska Venlo gick avstapeln och efter förra säsongen med mycket skadeproblem kunde man förstå att Musse var taggad!
Och vilken premiär det blev! Han fullständigt krossade Åke Erikssons svenska rekord från 1991 med 16sekunder!
Musses nya personliga rekord och det nya svenska rekordet lyder:  1:02.41

Vi på Springtime säger GRATTIS! :)

Portugisiska Mästerskapen Halv IM





Precis utanför vårat Yellow hotell har det under hela dagen pågått en halv Ironman Triathlon tävling vilket visade vara de Portugisiska mästerskapen!
Som triathlet vill jag nog påstå att väderförhållandena har varit helt ultimata för tävling, dock har det blåst ganska rejält vilket har bidragit till ganska stora vågor!
Vinnaren gick imål på starka 4:08.52 !!

Goodiebag

Vid dagens info/välkomst möte fick alla deltagare en Goodiebag med lite smått och gott från veckans sammarbetspartners Midnattsloppet, SATS och såklart Springtime.
I den gröna gympapåsen kunde du hitta ett badlakan och en yogamatta, vattenflaska, energibar och tränings t-shirt! En perfekt 'komma-i-gång' påse för en veckas träningsläger.


INFOMÖTE MIDNATTSLOPPET VECKA

Vi har en spännande Midnattsloppet vecka framför oss, just nu pågår veckans infomöte :)


Veckans ledare!



Veckans härliga ledargäng! Några Springtimeare och ett Friskis&Svettis gäng:)

Pricka Tiden v12



49glada deltagare! Dagens pricka tiden blev en riktigt lyckad tillställning, nu är de det mesta spännande kvar.. vem är veckans prickare av tiden? Avslöjas ikväll!! Stay tuned

Äventyrsveckan 2012


Välkomstkomitteén!


Sista biten! Det möttes av hejarop och vågen


En glad och nöjd Rune Larsson 'hemma' vid Yellow igen

Idag strax efter 17.00 kom våra efterlängtade äventyrare till Monte Gordo! Med Rune&Mary Larsson har det här gänget på 14personer sprungit hela Algarve kusten, en sträcka på ca 260km fördelat på fem dagar.
Det var ett trött men helt överväldigat som sprang i mål och de berättade för oss att allt hade gått fint! Förutom skavsår och trötta ben har de klarat sig undan skador och sjukdomar.


Bergspasset!


Vilken underbar förmiddag! Man får väl egentligen inte säga det: men det var nästan lite varmt.. hah.
En fin tur uppe i bergen fick vi allt. Ett stort gäng beslöt sig för 14km i värmen, det blev ganska stor spridning på hela gänget. De snabbaste snittade lite under 5min/km.. inte så pjåkigt, eller hur?
Och någon som verkligen imponerade igår var Monica Lorentzon, hon sprang riktigt fort! Vi ungdomar hade nästan lite svårt att hänga med. Här ser ni henne upp på toppen vid vattendepån



WEST FOREST 2K TRAIL RUN BY GARMIN vol.4



Ulrik Englund med supporter och tidtagare Nicklas i hälarna

Marcus Ness

Monica Lorentzon D65

Nu har värme kommit till Monte Gordo på riktigt! Under loppet idag hettade solen på i västra skogen trots att klockan passerat 17.00. Men det stoppade inte våra deltagare för att springa allt vad dom hade i 2km!
Dagens bästa tid var det Ulrik Englund som presterade: 6.52

Resultat:

HERRAR
Ulrik Englund        H40-44    6.52
Marcus Ness         H35-39    7.29
Ragnar Uppström  H45-49    7.56
Rune Stjärnström  H40-44    7.59
Lars Andersson     H60-64    9.14

DAMER
Camilla Brohäll     D19        8.11
Monica Lorentzon  D65-69    8.28


Och detta betyder att tiderna i toppen är de samma, här ser ni Top 5:

HERRAR
1) Mustafa Muhammed 5.55 Herrar 30-34år
2) Jonas Buud 5.58 Herrar 35-39år
3) Nicklas Berglund 5.59 Herrar 30-34år
4) Jörgen Lind 6.31 Herrar 40-44år
5) Sune Sedergrann 6.33 Herrar 50-54


DAMER

1

D35-39

Lona Justesen

7.41

2

D40-44

Ylva Lorentzon

7.43

3

D30-34

Yo Stevensen

7.45

4

D35-39

Kristina Almström

7.53

    5     D19           Camilla Brohäll                            8.11

WEST FOREST 2K TRAIL RUN BY GARMIN



Snart dags för veckans WEST FOREST 2K TRAIL RUN BY GARMIN! Det är sju kämpar på dagens startlinje, fem herrar och två damer/tjejer.

Här har ni förresten en karta över banan, den sitter passande nog precis vid starten:


Goodiebag

 

På veckans välkomstmöte i söndags hade Friskis&Svettis ledarna med sig en lite goodiebag till alla deltagare!
En Friskis-påse med ett innehåll perfekt för en veckas träningsläger= Ett skavsårsplåster för de ovälkomna blåsorna, en gainomax energibar när man inte riktigt hinner med lunch mellan passen, en tidning att läsa vid poolen och en duschtvål. För att inte glömma att påsen passar perfekt för att bära runt ett par skor eller liknande i:)

Friskis- Fullt Ös vecka

image description

Under veckan har vi Friskis och Svettis tema härnere i Monte Gordo. Det är lite hårdare träning än vanligt, mycket högintensivt med flåsgaranti!

Något som är nytt på schemat är att det finns ett pass så sent som vid 18.00, lite extra bra för dom som väljer att springa på eftermiddagen, så dom inte blir 'utan' styrketräning ;)


Simbassängen i Villa Real



Att dom har byggt en 50:a i Villa Real är egentligen helt otroligt.
Men Triathleterna härnere klagar inte, det är väldigt lyxigt att få träna i 50 meters bassänger- finns inte så många utav dom hemma heller.. Det finns till och med en jättefin 25:a i samma hall, som sagt: lyx!
Idag vid 10.00 rullade Pasi och Magnus triathlongäng iväg för ett distanspass i poolen, det blev följande serie för gänget:
16*50frisim - var fjärde hård
200valfritt simsätt Lugnt
12*50frisim - var tredje hård
200valfritt simsätt Lugnt
8*50frisim - varannan hård
200valfritt simsätt Lugnt
4*50frisim - bra tryck
200valfritt simsätt Lugnt

Totalt blev passet på ca 3200m, vissa körde lite längre, men totalt 1h 15min

Våra band

 

Såhär ser våra ledarband ut! Det hjälper oss att ta oss in på gymmet t.ex samt att resenärerna lätt kan se vilka som just ledare. De band som resenärerna får, dom är gula. Men en fråga som återkommer häre nere är vad T.O.G.A. står för?
Och jo, såhär är det
Springtime: Internt såväl som externt ska vår ledning, medarbetare och ledare arbeta efter att förmedla följande värderingar:
Trygghet
Omtanke
Glädje
Aktivitet

Prickare av tiden!



Att vinna med en sekund ifrån utsatt tid är coolt! Att pricka tiden exakt är riktigt imponerande!
Här har ni gårdagens glada, och något förvånad, vinnare av Pricka Tiden

Veckans Look-a-like




Redan i lördags när bussarna med nya resenärer anlände var det just en herre som fångade min uppmärksamhet lite extra. Nästan direkt drog jag tag i en utav de andra ledarna för att fråga: Är inte det där Anders Borg?
För liknande är verkligen slående! Och igår fick jag äntligen chansen att fråga om en bild till något jag tänkt på hela veckan, nämligen: Veckans Look-a-like!
Håller ni med mig?


Kvällens underhållning!


En riktigt livlig och glad sista kvällen med gänget. Pasi Salonen fick igång oss alla med både sång och kroppsövningar! Nu är det Dans på Nox som gäller!


Om Anders Szalkai



Anders Szalkai, son till Laszlo och Margaretha, föddes 17april 1970 på Helsingborgs BB
..redan som ung drömde han om att bli löpare men trodde aldrig att det skulle vara realistiskt
..förutom löpningen hade han inget drömjobb som barn vilket gjorde att det var lite knivigt när skolan sen slutade
..och någon direkt Idol hade inte Anders som ung utan han såg mer upp till de äldre klubbkompisarna som han tränade med
..vilket han också tyckte funkade som sparring på träningarna
..men på äldre dar är Haile Gebrselassie någon som Szalkai beundrar för hans bredd och långa, imponerande karriär
..Som 21åring flyttade Anders till Stockholm där han fortfarande bor med sin fru och två barn
..han är heltidsanställd på Team Stockholm Marathon och jobbar med deras lopp och träning
..men han tränar fortfarande själv och har sprungit uppemot 60st Marathon runt om i världen
..ska Anders springa gör han det helst i lätta smidiga skor, favoriten är Puma Faas 300
.. favoritdagen är dessutom den dagen i veckan han har sitt långpass, något som han lika gärna gör ensam som i grupp
..lite extra kuriosa om Anders Szalkai är att han kan titulera sig som den första Svenska mästaren i historien på 100km löpning, en tävling som gick förra året och något han själv kallar sin värsta plåga någonsin.


Uppvärming





Dagens uppvärming till Pricka tiden var inte bara uppvärmning för löploppet utan också lite dans uppvärmning för ikväll på Nox.. Haha. Men som ni ser var det ett stort gäng på startlinjen idag- som någon sa: Man bli ju nästan rik om man vinner det här idag!
För dom som inte riktigt har koll på Pricka tiden så: Det är en sträcka på 5,2km. Man får välja själv om man vill springa eller gå, det finurliga med loppet är att man innan start ska säga en tid som tror att man kommer att genomföra rundan på. Det kostar en euro per deltagare och den som är närmast sin utsatta tid vinner hela potten! Plus en supersnygg magväska.
Och det ryktas om att det var väldigt jämnt idag också, blir spännande och se vem som tar hem dagens pott!

Deltagarrekord på WEST FOREST 2K TRAIL RUN BY GARMIN

 

Strålande solsken på veckans WEST FOREST 2K TRAIL RUN BY GARMIN och en rejält deltagarrekord!
Det var 12peppade löpare som stod på startlinjen vid 17.00 idag och måste nog säga att det fanns två supporters per deltagare! Grymt drag i Västra skogen idag. Även idag stod våran 'prao' Niklas som segrare, en sänkning med förra veckans tid med ca 30sek. Nästa gång tar han Musse?
Även en riktigt vass damtid utav Team Sthlm ledare Lona på 7.41

Herrar

Klass

Namn

Tid

30-34

Niklas Berglund

5.59

40-44

Jörgen Lind

6.31

50-54

Sune Sedergrann

6.33

40-44

Mikael Nicklasson

6.59

25-29

Björn Ekdahl

7.29

45-49

Anders Wennberg

7.30

60-64
35-39

N-O Andersson
Rickard Jeneskog

7.31
7.33


Damer

35-39

Lona Justesen

7.41

30-34

Yo Stevensen

7.45

35-39

Kristina Almström

7.54


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Top 5

HERRAR
1) Mustafa Muhammed 5.55 Herrar 30-34år
2) Jonas Buud             5.58 Herrar 35-39år
3) Nicklas Berglund      5.59 Herrar 30-34år
4) Jörgen Lind             6.31 Herrar 40-44år
5) Sune Sedergrann     6.33 Herrar 50-54


DAMER

1

D35-39

Lona Justesen

7.41

2

D40-44

Ylva Lorentzon

7.43

3

D30-34

Yo Stevensen

7.45

4

D35-39

Kristina Almström

7.5


Passningar med Pasi



Sprintdistans vs Olympiskdistans
Pronation vs Supination  Neutral
Distans vs Intervaller
Sommar vs Vinter
Längs-med-kusten vs Bergspass
Öppetvatten vs Bassäng
Glass eller Chokladpudding
Asfaltlöp vs Gruslöpning
Rakade ben vs Orakade
Korta shorts vs Korta tight

Infotavlan

Veckans informationstavla utanför servicekontoret, som ni ser är det verkligen smockat! Ännu ett tecken att det är fullrulle härnere i Monte Gordo:)
Och även denna vecka bara susar förbi, i eftermiddag är det dags för WEST FOREST 3K TRAIL RACE By GARMIN igen! Ska bli spännande och se om någon utav veckans resenärer kan vara med och fajtas med Musse och Jonas tider från v9.


Duathlon träning

Samtidigt som TSM drog ut på långpass drog våran Triathlonvänner igång med ett växlingspass, eller kärt barn har många namn, man kan också kalla det: duathlon(som tävlingsgrenen heter) eller brickpass.
Upplägget var 3km löp, 6km cykel, 3km löp *2
Det mest finurliga kan nog vara att i fart sätta på sig cykelskorna/löpskorna. Sen har man ganska sega ben efter cykeln ut på andra löpningen, syran är aldrig nådig!
Men mycket bra träning..

Pasi ger lite sko-tips innan start

Uppställning av cyklarna, allt ska vara så smidigt som möjligt för att minimera tiden i växlingsområdet

 


TSM Långpass

Ca 50-60personer gav sig 10.00 ut på långpass. Detta uppdelat i 4grupper, de flesta med en totaldistans på 30km! Inte så illa pinkat såhär en tisdagsförmiddag eller hur:)
Nedan ser ni en liten del av det gänget som skulle springa rundan i 6.40km/min fart och en närbild av deras härliga ledare för dagen:)

 


Sjukgymnasterna

Det är få som är så omåttligt populära härnere som våra sjukgymnaster/massörer! Inte nog med att det är två riktigt trevliga tjejer den här veckan, dom är lite utav magicworkers också.
Två magicworkers som blir fullbokade veckan ut på lite mindre än några timmar, kanske inte så konstigt på ett träningsläger. Men absolut ett tecken på att jobbet dom gör är värdigt!

Efter att ha kollat igenom tjejernas schema och konstaterat att det var fullt, kändes det som det var dags att kartlägga den lite tråkigare sidan av ett träningsläger: skadorna



En utav sjukgymnasterna på plats är Kinna, jag haffade henne mellan två behandlingar- lika bra att hänga på låset annars kan det vara svårt att få tag på henne!

Vilka är de skador du ser mest av här nere i Monte Gordo?
Under Sthlm Marathon veckorna, eller löparveckorna i allmänhet är det mycket Löparknän, hälseneproblem, hälsporre samt olika överbelastningsskador.

Vad beror det mest på?
Dels är det att mängden träning ökar ganska mycket när man kommer ner hit, många som kanske springer 3-4ggr i veckan springer nu 2pass om dagen 5dagar irad. Då säger kroppen ifrån. Sen gör sanden ganska mycket, är man inte vann att springa i sand sliter det ganska mycket.

Hur viktigt är det med stretching?
Det är väldigt inviduellt. Jag tror att det viktigaste är att bibehålla sin naturliga rörlighet och det finns det många olika att göra det på.

Inom löpning är det mycket snack om skor och så vidare, hur viktigt är det i ett skadeförebyggande syfte?
Klart det spelar roll, men det kan nog killarna på asics svara bättre på. Dock vill jag bara påminna om att om man köper ett par nya skor bör man gå in dom lite innan man drar ut på långpass, har sett många skavsår från nya löparskor..


God Morgon

 

 


Löpare så långt ögat kan nå



Så jäkla ball syn! Nästan över 100personer samlades utanför hotellet idag på eftermiddagen för distanslöpning!
Innan vi sprang iväg i de olika grupperna gick Anders Szalki(Team Sthlm Marathon) igenom upplägget för passet. Bland annat var det en grupp som sprang 60min och sedan lite löpskolning, den grupp jag fick chansen att knäppa en bild på:)

 


Fullrulle

Imorse smög vi som vanligt igång med träningen redan innan infomötet och det var en mäktig syn nere vid stranden imorse.
Det kryllade av morgonjoggare resp stavgångare utmed hela längan till första piren.
Direkt efter morgonrundan var det dessutom många som valde att köra lite styrka+rörlighet lett utav Emma!

 


Cykelmek

Under kommande veckorna, 11-12 alltså, är det bland alla Marathon löpare även ett tiotal Triathleter på plats härnere i Monte Gordo!
Ansvariga för dessa träningsglada personer är Pasi Salonen och Magnus Hagström, två riktigt rutinerade 'triathlongrabbar' med maffiga meritlistor inom denna underbara idrott.
Idag har dom spenderat förmiddagen åt att gå igenom cyklarna som ska användas i veckan samt att Pasi bland annat visat hur man byter en punka.

 

 


Lördag



Dags för ännu en brytningsdag! Fast det är lördag har man lite söndagsångest. För de flesta är det dags att packa och resa hem igen efter en vecka med grymt väder och riktigt bra träning.
Men för dom som inte ville packa ner träningskläder förens precis innan avresan bjöds det bland annat på afro med Sara, något som ungefär 15glada personer gjorde. Lite senare fanns det också Core tillsammans med Greta! Något för alla smaker alltså:)

Pricka Tiden v10







Strålande solsken, en temperatur som snuddade på nästan 25grader varmt och det snabbaste startfältet hittills på säsongen! Dock är det ju som alla vet inte farten som gäller utan att vara närmast sin utsatta tid! Vinnare avgörs ikväll på prisutdelningen:)

Veckans ledare!



Det underbart härliga ledargänget under vecka 11!
En stor spridning bland personligheter och specialiteer, det är nog det som gör att det fungerar såbra härnere i Portugal!

Mårten Klingberg

Veckans sista föreläsning håller regissören, skådespelaren och krönikören Mårten Klingberg i.
Han blandar egna erfarenheter i både film och löpningen, med olika tips.
Mycket skratt när han pratar om sin egen träning, han kallar sig en riktigt tjurskallig idrottare och drar paralleller som är grymt kul att lyssna på. Tror många i publiken känner igen sig!

 

 


Om Emma Claesson



Emma Karolina Engstrand föddes 14 december 1977 på Uppsala BB , dotter till Kerstin och Christer
..redan som ung hade hon siktet inställt och drömde om att bli löparstjärna
..orientering började hon med redan som 9-åring efter att föräldrar tagit med henne på nybörjarkurs
..men innan hon blev inbiten orienterare var hon med i friidrott och största idolen var Said Auita
..Emmas springer helst i sina Inov-8 X-talon 212 som hon säger är perfekta för orientering
..favoritdagen i veckan är lördag, den spenderar hon helst med familjen och med bra träning
..hennes största merit hittills i kariärren är ett brons från VM på långdistans 2010 i Trondheim
..det anser Emma också vara hennes bästa idrottsminne
..trots att hon trivs som bäst hemma i Borlänge med familjen skulle hon gärna vilja åka till Nya Zeeland om flygresan inte var så lång och då skulle familjen självklart följa med
..Emma ser fram emot att komma i fas med kroppen och har förhoppningar om en god säsong


40års firande i Odeleite



Mamma, Födelsedagsbarnen och Mustafa Mohamed.

Idag är det torsdag och det vet ni alla vad det betyder!? Jajamensan, Bergspasset!
Det erbjuds traditionsenligt på 10km stavgång eller 10km resp 14km löpning.
Sen har vi ju även Rune Larsson och hans gäng som springer de 29km tillbaka till Monte Gordo också.
Vädret är helt underbart, solen skiner här uppe i Ayamonte och det är nästintill vindstilla.


Andra upplagan utav West Forest 2k Trail Run By Garmin

Idag är det onsdag och det innebär: WF2KR By Garmin


Martin förklarar vägen för Ylva Lorentzon



Det var en taggad trio som stod på startlinjen strax innan klockan slog 17.00 och med glädje fick vi strax efter 17.05 i mål våran första damdeltagare någonsin!!
Hon hade till och med fått med sig Mårten Klingberg som hare- precis sådant engemang man vill se som tävlingsledare! Och det visade sig vara ett bra beslut, hon satte ribban högt för kommande race med en grym sluttid på 7.43.
Dagens segare var Niklas Berglund på 6,14- vilket ger honom en tredjeplats i det totala och en andra plats i hans åldergrupp Herrar 30-34 efter förra veckans vinnare Mustafa Mohamed.

Löpning 4.0

Idag har det bjudits på många olika löppass, det är nog nästan den dag i veckan vi har flesta alternativ och det finns verkligen något för alla. Vi hade Orienteringsutflykt med Emma&Peter till Faro, långpass på 24km med Rune, Löpskolan 2 med Greta och Sara och distans i pinjeskogen med Clarence & co.
Och sen började ju även dagen med 40min morgonjogg på stranden. Sist men inte minst finns ju stavgången som alternativ, morgon + eftermiddag.



Idag var det ett stort gäng som gav sig ut på långpasset med Patrick i täten och Rune med andra klungan. Solen gassade på rejält när de skulle sticka ut så vätskebältet kom nog väl till hands idag!





På löparskolan idag gick Greta och Sara igenom backträning med sina adepter, förra gången gick tjejerna igenom hållning, fotisättning etc och idag skulle man använda sig utav sina nya kunskaper ännu ett steg: nämligen uppför.

Antingen eller med Peter Öberg



Morgonmänniska vs Nattuggla
Sommar vs Vinter
Pronation vs Supination
Pulsklocka vs Känsla
Kortbyxor vs Långbyxor
O-ringen vs VM
Distanspass vs Intervaller
Snöpulsa vs Vattentrampa
Karta vs GPS

Kartritning



Under vecka 10 är det förutom löptemat också orienteringstema härnere i Portugal!
Och såhär såg det ut i Lobbyn för ca 1h sen! Peter Öberg och co. var i full gång med att gå igenom kommande dagars kartor. Imorgon bär det bland annat av till Faro på eftermiddag för orienteringsgänget där det bjuds på lite roligare och utmanande banor:)

Överraskningen

Gårdagens föreläsning hölls utav ingen mindre än Mustafa Mohamed! Egentligen var det en kost föreläsning som skulle hållas, det var åtminstone det som stod på schemat- men som lite extra för våra resenärer flyttades det om i schemat och Musse stod för pratandet under söndagskvällen!
Det var en riktigt bra och inspirerande föreläsning! Musse är en ödmjuk och en genuin idrottsman vilket ger en extra stora öron när han pratar.
Får ni chansen att höra honom föreläsa någongång i framtiden- ta den!:)


Photoshoot Kadens

Sitter påväg hem efter en sväng uppe i bergen med två modeller, en fotograf och crew. Vi har varit och tagit lite cykelbilder för tidningen kadens!
Det var fyra olika cyklar som skulle fotas, bland annat Bianchis senaste och den åtråvärda Specialized Venge(som förövrigt är slutsåld ÖVERALLT)
Det hela började lite knakigt för mig, starta i uppförsbacke är inget att rekomendera! Men sen började det ordna upp sig:)

 

 

 


Söndagsintervjun- Johan Rogestedt

Under två veckor har man kunnat se en lång brunhårig kille springa sida vid sida, eller gärna lite framför, Mustafa Muhamed runt om i skogarna i Monte Gordo och många har frågat sig: Hm, vem är det där? Och medveten som vår sportchef LG Skoog är berättade han att den långe killen vann UVM 2010 och är regerande Svensk mästare på 800m.. Med det sagt var jag ju bara tvungen att försöka få med honom här på bloggen som en utav våra idrottsprofiler! 


 

Namn:

Johan Rogestedt

Ålder:

19

Familj:

Föräldrar och två yngre systrar

Bor:

Stenungsund

Gör:

Tränar och går på gymnasiet

Tim/vecka:

Ungefär 20

Tränare:

Ulf Friberg

Förebild:

Sebastian Coe


Meriter:
Ungdoms VM Guld 800m
Svensk Mästare 1500m
Nordisk Mästare 800m

Vilket är ditt bästa idrottminne?
-Det är nog när jag vann Finnkampen med två tusendelar, det var stort.

Tidigare idrotter:
-Har nog testat de flesta sporter! Men framförallt fotboll, det spelade jag i nästan 10år. Sen innebandy i 5år, Pingis i 2år och Golf, men det spelar jag fortfarande.

Hur kommer det sig att du började med just löpning?
-Jag började med friidrott för att jag vill bli bättre inom fotbollen. Dels tänkte jag att det skulle förbättra min kondition men också min spänst och koordination. Men sen gick det ju så bra så det kändes lite dumt att fortsätta spela fotboll också.

Styrkor/svagheter:  
-Min största styrka är nog att jag är väldigt målmedveten och organiserad, bestämmer jag mig för något får jag det att hända. Min svaghet.. Det är väl kanske att jag är väldigt ’inne’ i löpningen, har svårt att släppa allt tänk runt omkring ibland. 

Vad ser du fram emot?
-Den dagen då jag står på ett mästerskap och Allt stämmer! 

Vad är dina mål för 2012?
-Största målet är EM och JVM. Ett Svenskt Juniorrekord skulle inte vara så pjåkigt det heller, det är bara 9 hundradelar under mitt personliga rekord.

Ingen satsning mot OS alltså?
-Det vore en bonus såklart.


Du har fått lite utav ett namn som en duktig taktiker, är det något ni tränar?
-Egentligen handlar det mer om att jag springer jämna splittar än att jag springer taktiskt.. Men självklart har jag en tanke med det jag gör och ibland funkar det, ibland inte- som på EJM tillexempel, då hann jag inte fram tillräckligt till spurten. Fast jag testar olika varianter av lopp hela tiden, det har bara blivit så att de jämna loppen funkar bäst för mig!

Är det någon du alltid velat springa ifrån?
-Njaa, det är väl David Rudisha i så fall- han har världsrekordet på 800m.


Om man glömmer löpningen lite. Beskriv den perfekt vilodagen?
-Jag har sällan vilodagar som är utsatta i förväg. Det är mer så att jag får en när det behövs och dom brukar oftast kännas helt perfekta, att få vila när man verkligen behöver det. Men då tittar jag väl mest på serier och så.

Och favorit tv-serie är?
-The Big Bang Theory utan tvekan! Jag kan nog nästan återberätta vissa avsnitt med repliker för att jag har sett avsnitten så många gånger.

Har du någon annan hemlig talang?
-Njaa, haha. Det är väl att jag har väldigt lätt för att komma ihåg vissa saker. Kan till exempel nämna alla världens huvudstäder och hur många som bor där etc..

Som sista fråga: Är det något klädesplagg du aldrig skulle kunna tänka dig springa i?
-Det är mycket.. Men en heldräkt skulle jag aldrig ta på mig. Jag kör i shorts och linne, så är det bara.

Vill ni läsa mer om Johan kan ni göra det här: www.johanrogestedt.se


Veckans föreläsningar



Under veckan har vi haft några riktigt intressanta förläsare på schemat!
Jonas Buud, som ni fick lära er lite om igår kickade igång veckan i Söndags.
Markus Torgeby(bilden) pratade om livsval i Måndags och i onsdags var Rune Larssons tur. Avslutande föreläsning för denna vecka stod Anna Ahlgvist för :)
I kommande vecka har vi en mycket speciell föreläsning, en liten överraskning för våra resenärer skulle man kunna säga.. Mer om detta imorgon:)

Jonas Buud



Jonas Fredrik Buud föddes den 28mars 1974 på Mora BB, mammas namn är Inga-Lill
…Som barn ville han bli snickare och största idolen som ung var Gunde Svan
…Hans favoritsport förutom löpning är skidor
…Och ser Jonas på tv är det mest Sportspegeln som gäller
…Han och hans fru Zandra har varit gifta i 4år och har två barn tillsammans
…Jonas trivs som bäst när han får vara med familjen
…Måste han välja mellan Svenska fjällen eller Alperna väljer han Alperna
…Där hans drömrunda Ultra Tour de Mont Blanc också går
…Jonas tränar mellan 12-30mil löpning i veckan
…Och detta helst i Asics DS trainer skor
…Men han drar sträcket vid 24timmars löpningarna, det är För långt.

Pricka Tiden v 9


Uppvärmning är viktigt! 


Vår ledare Anna får fart på både vuxna som barn!



Idag vid 11.30 gick startskottet för veckans pricka tiden!
Det var ca 30pers i åldrarna mellan två och 60+ :) Från och med denna vecka kommer pricka tiden vara ca 5km istället för förra veckans 3km. 
Starten har flyttats men målgången är på samma ställe :)


Man kan ju springa hem från bergspasset också..

Idag är det Torsdag och det innebär Bergspasset. Det flöt på otroligt bra(dock en vurpa) vi erbjöd rundor på 10km och 14km.
Men det tyckte denna grymma lilla grupp inte räckte utan dom knöt åt skorna lite hårdare och sprang hem till Monte Gordo igen! En runda på lite drygt 29km.


RSS 2.0