WEST FOREST 2K TRAIL RUN BY GARMIN



Idag var det premiär för vår nya löptävling! WEST FOREST 2K TRAIL RUN BY GARMIN
Det är ett lopp som kommer att gå av stapeln varje onsdag 16.30 här nere i Portugal!
Och idag vid invigningen och premiärloppet hade vi ett ruskigt maffigt startfält!
Det var fem grabbar på startlinjen, bland andra Mustafa Muhamed- OS 4:a och innehavare av ca 20 SMguld, sen hade vi Jonas Buud, femfaldig vinnare utav Swiss Alpine Marathon



Resultat listan:
1) Mustafa Muhammed   5.55  Herrar 30-34år
2) Jonas Buud                     5.58  Herrar 35-39år
3) L-G Skoog                        7.29  Herrar 50-54år
4) Torbjörn Sköldefors      7.46  Herrar 50-54år
5) Hasse Lodin                    7.58   Herrar 45-49år


tio snabba med Torgeby



Sommar / Vinter = Vårvinter
Korta tights / Korta shorts
Linne+shorts / Mössa+vantar
Skogen / Havet
Lingonris / Blåbärsris
Grus / Mossa
Pulsklocka / Känsla
GPS / Karta
Pronation / Supination
Legoland / Långlöppass


Marlene Ottey



Jamicanska Merlene Ottey (tävlandes för slovenien sedan 2002) bor på samma hotell som oss på Springtime! Hon är en minst sagt erfaren olympier, hela 6st olympiska spel har hon deltagit i. Med 8medaljer som resultat, det är fler medaljer än någon annan kvinnlig idrottare.
Jag lyckades få utbyta några rader med henne i trappan, hon berättade att hon var trött idag efter ett hårt spänstpass och kände av en ömmande vad, hon skulle försöka hitta lite is för att lugna ner musklerna lite. Hon berättade också att hon kommer vara i Monte Gordo i 5veckor totalt.

Sandslottstävling

image description

image description

image description

Tillbaka i Monte Gordo bjöd eftermiddagen på Sandslottsbygge!
Fantasin flödade och bjöd på många skratt. Det var lika kul för oss lite äldre att få gräva runt i sanden som för barnen tror jag, många föräldrar på plats som vill hjälpa till :)

Ayamonte Tur&Retur

Ganska härligt att Spanien bara är en 5kilometer lång promenad och en 15min lång färjetur bort.
I ett raskt tempo gick vi iväg mot färjan i Villa Real imorse, där solen sken och inget spår av den dimma som låg över Monte Gordo, vi hann med 11.00 färjan- precis som vi planerat.
Men vad vi inte hade räknat med var att 28:e februari var Andalusiens dag, alltså helgdag- alla affärer stängda.
Men de flesta var nöjda ändå efter en fin promenad och en fika, sen var det lagom att åka tillbaka till Monte Gordo igen.


Off to Spain

 

 

Idag vid 09.45 är det ett gäng på ca 10personer som ska snöra på sig vandrarskorna och gå till Spanska staden Ayamonte. 
Tyvärr är vädret något sämre idag, det blåser ganska kallt och en tjock dimma gör att solen inte riktigt hittar ner och värmer. Men vem vet? I Spanien skiner kanske solen?!

Löpintervaller

Idag på eftermiddagen var det dags för löpintervaller! Det var 3minutrare som gällde och det lockade lite drygt 40 peppade personer!!
Trots värmen och solen var det riktigt bra tryck i benen och många nöjda miner på avjoggen.

 


Snyggaste oufiten idag

Jani, våra ledare är inte bara glada- dom har skön klädstil också ;) här är strålande exempel,Peter Bring, jobbar i Runners Store samt hjälper till på löpningen.


Glada ledare..

..ger glada träningspass!! :)


Träningsparadis

Att Monte Gordo är ett löpparadis för motionärer är det nog ingen som har missat vid det här laget.
Men det är inte bara glada motionärer som väljer Monte Gordo för träningsläger, som jag nämnde häromdagen så är bland andra Mustafa Muhammed här i fem veckor med sin familj och träningskompisen Johan Rogestedt( Junior-EM brons (800m), SM-guld (1500m),NM-guld (800m) )
Sen kan jag även avslöja att vi har en viss jamicanska boendes på hotellet, ni ska få en ledtråd: hon är väldigt rutinerad, har varit med på olympiska spelen flest gånger inom friidrott.. Vet ni vem jag pratar om? :)


FOOT ID

Nere i Runnerstore kan man nu och ett par veckor framöver få fram sitt foot-ID, det är som en scanning av foten som visar vilken typ av fot man har och därefter kan man hitta den skon som passar just dig! Detta tack vare våran huvudsponsor Asics och deras utsände Patrik Nilsson. Patrik som förövrigt också är Triathlet som alltid avslutar med en grym löpning!


Simning




Såhär ser Hotellets innepool ut! Har ganska många funderingar om den men först och främst:  1)har ingen aning om varför pelarna är där, dom är ju inte ens dekorativa 2)en fyrkantig pool..varför?
Men här kan man alltså simma härnere i Monte Gordo om man känner för det, dock rekommenderar jag inte mer än 60min då man blir lite snurrig efter alla vändingar.
Men en sak är det helt perfekt för och det är teknikträning! Vilket står på schemat på tisdag- det är faktsikt jag som håller i det passet, hoppas att det är någon som är intresserad åtminstone;)


Infomöte

Imorse vid 10.00 var det dags för veckan första stora 'get togeheter'- alltså informationsmöte. Det har vi varje vecka, det är då de nya resenärerna får redan på vad som komma skall samt får reda på en massa nyttig info från Springtime gänget. Sen är det även presentation utav alla ledare, lite för att man ska få ett ansikte att kolla efter till det olika passen.



Men det var inte infomötet som kickade igen veckan faktiskt, utan imorse tjuvstartade många med löpning resp stavgång vid 07.30.
Sen har det rullat på hela förmiddagen, nu är dessutom 'lunchrasten' snart slut och det är dags för en eftermiddag med en massa olika träningspass :)

Inte bara träning



Lika viktigt som det är att träna, lika viktigt är det att hålla sig hel och skadefri. Här ser ni vår sjukgymnast och massör Kinna ge Lena lite rehabövningar för att stärka upp hennes knän som efter många stavgångstimmar är lite trötta..

Pricka tiden


Svenskmästare på tronen!

Det kändes nästan som om det var uppgjort, haha! Men vinnare av veckans 'Pricka tiden' var Mustafa Mohammed! Han sa att han var väldigt nöjd och att han går för att vinna alla 'Pricka tiden' under hans fem veckor här nere.. To be continued..

Lördag


Avtackning av Friskis&Svettis gänget

Nu har vi dansat det lilla sista som fanns kvar i våra motionärer efter en fullständigt galen natt på Nox! Hah, skämt åtsido. Men en riktigt rolig ’sista kvällen med gänget’ har vi haft med god mat och dryck. På menyn stod det tre rätters med fisk&räk spett som huvudrätt och till det fräsch spenat och potatis! Och sen drack alla vatten, såklart..
Direkt efter middag var vi allt några stycken som drog på oss dansskorna och gick vidare till Nox.


Odd och damerna dansar loss

Och imorse åkte första gänget, vid 06.40 mer exakt rullade bussen iväg mot flygplatsen. Nu vid 17.00 är det dags för det lite större Arlanda gänget att åka också.
Har hört många som sagt att dom kommer tillbaka nästa år igen, vissa redan i höst! Vilket är grymt skoj att höra, då känns det som om vi ledare gjort ett bra jobb :)


För er som undrar, kanske är ni på väg ner hit eller har någon bekant som är: Kan berätta att idag värmer det på ordentligen i solen, de flesta härnere går dessutom runt i shorts! Rätt okej, eller hur?!


Monte Gordo

Hejsan!
Ett par veckor in i träningsläger-säsongen härnere i Portugal är det dags att dra igång bloggen också. Vi har ”mjukstartat” med två fartfyllda seniorveckor som innehållit allt från bergspasset till Boule och Bridge. För att inte glömma seniordans och två mycket prestigefyllda ’Pricka Tiden’.


Styrkepass i våran grymma träningssal

Boule mellan alla träningpass

10km löpgruppen uppe på toppen på förra torsdagens bergspass

Imorgon är det dags för nästa gäng att anlända hit ner till Monte Gordo och det ser vi fram emot! Enda negativa är väl att man måste säga hejdå till alla dessa underbara motionärer man fått lära känna under de två första veckorna. Seniorveckorna har varit såkallade Friskis&Svettis veckor, det innebär att det är ett rödklätt glatt gäng som har haft hand om de olika gruppassen samt stavgången. 


Anki Helander i täten på ett utav de många stavgångspassen

Men som löpledare har man kunnat träffa mig, Annie Thorén som nu fått äran att axla uppgiften som bloggare för Springtime! Det borde vara en uppgift som passar mig som handen i handsken efter att ha bloggat regelbundet i snart 5år, men lite svårt är det allt!
Men jag ska göra mitt bästa(ha lite överseende med min stavning dock, har fått höra förr att den inte är världens bästa..)

Hoppas ni där hemma vill 'hänga med' på dagarna här nere :)


Galakväll

Snart bär det iväg till Grand Hotel för  Grand Travel Awards där vi är nominerade...
Snart bär det iväg till Grand Hotel och Grand Travel Awards........där vi iår är nominerade!

Välkommen till nya bloggen!

.

RSS 2.0