En onsdag i Monte Gordo

Idag har ett helt gäng varit iväg på utflykt till en olivgård där de har fått lära sig massor om hur det går till att göra olivolja, de har fått en smaskig lunch och fått en välbehövlig paus från allt tränande. För det är faktiskt så, att hur roligt det än är att träna, och hur mycket man än inte vill inse det, så behöver kroppen faktiskt en paus då och då. Speciellt när man, som alla seniorer som är här nu, är här i två eller tre veckor. En utflykt är aldrig fel =)
 
 
 
De som var kvar här på Traning Camp hade dock ett helt smörgåsbord av olika pass att välja mellan. Här ovan ser ni ett gäng som kör ett kombinationspass med Ki balans och flex. Innan passet hade Carina träningsskola med gänget, då hon gick igenom lite mer teoretiskt kring passet.
 
Vi har haft ett rejält (men kortvarigt) åskväder här ikväll, men nu håller vi alla tummar och tår för att det var allt från det dåliga vädret, för imorgon är det bergspasset och då vill vi ha sol och fint!

Balans och dans

Det finns inget stopp på seniorerna, det är folk på alla pass och det tränas för fullt!
 
 
 
Här är det ett helt gäng som kör styrka och balans med boll. Det är Anki Helander som håller i boll-passen och de brukar generera i en hel del skratt och vurpor. Det finns mycket man kan göra med en boll och den är perfekt att ha som hjälpmedel för att träna upp balans och corestyrka.
 
 
 
Igår kväll hade vi Portugal-kväll i baren. Cesars mamma, som är svensk men som nu bor här nere med sin portugisiske man, var här och berättade lite om livet i Portugal. Efter hennes lilla föredrag så var det dags för dans. Så här kan det se ut när ett 60-tal seniorer dansar Macarena-dansen =)
 

Nu är dom här!

Första veckan på Training Camp är igång, och energinivån är hög! Det promeneras, joggas, dansas, görs armhävningar, kettlebellsvingar, svettas och skrattas. Det är ett riktigt glatt seniorgäng vi har fått ner nu första veckan. Inte för att seniorerna är kända för att vara sura direkt, men ändå =)
 
 
 
Här ser ni ett helt gäng som dansade loss med Inga-Lis idag. Det var fullt ös och glada miner.
 
 
 
På eftermiddagen körde Anki ett stations-pass med ett gäng. De kämpade på tappert, och blev garanterat superstarka till på köpet!
 
Nu är det middagstid här, så det är inte direkt någon rusning hos mig här på kontoret. Resenärerna laddar på med energi och inväntar kvällens föreläsning som Carina Sjöberg ska hålla i och som kommer att handla om träning för kroppar med "livserfarenhet och några år på nacken".
 

Nu är vi redo!

Idag började vi med en morgonjogg i soluppgången. Det var en perfekt uppladdning inför dagens fix och trix. 
 
Idag har vi bland annat roat oss med att rengöra all träningsutrustning och snyggat till i träningslokalen och på kontoret.
 
 

 
Cesar och jag själv ser ju fantastiskt glada ut mitt i allt städande. Tänk om det kunde vara lika roligt att städa hemma...
 
Nu är vi i alla fall redo för en hel hord med träningsglada seniorer. Vi ser fram emot veckan och hoppas att ni som är på väg hit gör detsamma. Vi ses imorgon!
 
 

Förberedelser

Förberedelserna inför vårens Training Camp är i full gång här i Portugal. Vi städar, röjer, plockar och fixar för att allt ska vara tip topp när ni kommer hit.
 
 
Vi har fått nya fina vepor från Asics. Lotta matchar till och med skorna med tjejen på bilden =)
 
Vi har fått nya fina skyltar från Axa också, så ni lätt ska kunna ha koll på vad den fantastiska gröten är gjord av och vilken smaskig müsli ni ska äta till frukost,
 
 
Mitt i allt fixande har vi även hunnit med att värma upp löpspåren i skogen.
 
 
Och vi har varit nere på stranden för att se att plankan är på plats. Den är lite tom just nu, men vi ser fram emot då ni alla kommer hit och fyller den med en massa träningsglädje och energi.
 
 
Jaa, så här ser det ut i Portugal i februari och innan Training Camp dragit igång på riktigt. Nu är det snart dags för oss att sova för att ladda upp med ny energi inför morgondagen som även den kommer bestå av en massa förberedelser och fix.
 
Välkomna till ett soligt Monte Gordo!
 
 
 

RSS 2.0