Inomhusträning

Cirkelgym med Mia och Thomas och Step med Malin. Det har kokat i hallarna när passen sätts igång. Det är mycket folk, alla träningssugna och högt tempo.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Halloween-onsdag

Idag är det Halloween och det är fullt möjligt att saker och ting blir lite mer läskigt här i Monte Gordo. Bland annat står Piratjympa + skattjakt på schemat. Vad det innebär får deltagarna bli varse om vid 16-tiden idag. På fredag börjar avslutningskvällen med en dansshow, middag och sen halloweendisco på NOX. Dansshowen har det övats på under veckan och här får ni en smygtitt på vad som komma skall på fredag. Jag tror att ni nog känner igen låten!
 
 
 

UNG-träning

Friskis Familje-vecka är i full gång och pigga ben springer runt på pass och på hotellet. Måndag var de yngsta barnens dag att vara på träningsarenan. En fantastisk träningsanläggning med äkta gräs på fotbollsplanen, länghoppsgrop och löparbanor. Vi åkte runt 10 imorse och var hemma runt 13.30. De fick växla mellan att spela fotboll och träna friidrott. 47 barn hade vi med oss dit och 47 barn hem. En mycket lyckad dag som vi är nöjda med. 
 
 
 
 
Lagfoto
 
 
Emma visar lite streching
 
 
Mellanmål i halvtid
 
 
 
 
 
 
 

Pricka Tiden Resultat

1. Ulrika Lubeck:  Gissad tid: 32:22  Verklig: 32:20  Skillnad: 00:02
2. Kristina Kinneholm:  Gissad tid: 42:45  Verklig: 42:54  Skillnad: 00:09
2. Anneli Tjernsten:  Gissad tid: 29:59  Verklig: 29.50  Skillnad: 00:09
3. Marie-Louise Löwenberg:  Gissad tid: 43:51  Verklig: 44:02  Skillnad: 00:11
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hade lite problem med översvämning
 
 
Ledarna
 

WF2K

Resultat 
 
1. Joakim Jansson 7.05
2. Malin Skoog 7.06
3. Hani Fenix Zeus 7.39
4. Björn Dahlström 8.46
5. Andrejs Sokolous 8.50
6. Uno Steinen 8.51
 
På 2 km blev det dessa tider för deltagarna. Bra kämpat trots dåligt väder!

i bergen

Torsdag betyder upp i bergen. Idag regnade det så man trodde vägarna skulle försvinna, vilket de faktiskt gjorde på vissa ställen. De som sprang 14km fick faktiskt vada sig över ett ställe. Men alla kom i mål, alla helskinnade (så när som på ett skrasår på ett ben). En klapp på axeln är vad våra deltagare borde ha idag. Det viskades till och med om att vissa aldrig sprungit en mil i sitt liv. Att då göra det idag i Odeleites berg är någonting att hänga upp i julgranen.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Efter regn kommer solsken

Dagen började med ösregn. Himmelen öppnade sig och det viskades om att det kunde komma åska. Vissa tappra trotsade vädret och tränade ute ändå men vissa pass blev inomhus vilket gjorde logistiken lite mer krånglig. Men några extrainsatta pass och hurtiga ledare löser sånt. Och plötsligt ljusnade det till utomhus och molnen lättade vilket tillät solen att titta fram. De som var på Andreas pass utomhus fick en liten värmechock. Här är lite bilder från Andreas pass i klätterställningen. 


 
 
 
Se så vacker stranden blir av sol
 
 
 
 
 
Andreas som visar hur det ska se ut
 
 
 
 
 
Bra kämpat alla deltagare!
 
 
 
 

Hösten har kommit

Tyvärr har vädret inte varit det bästa nu söndag och måndag. Motvilligt kanske man måste erkänna att hösten har kommit även till Monte Gordo. Regn och rusk men till skillnad från hemma håller sig graderna runt 15-18 i alla fall så det är egentligen exemplariskt träningsväder. Trots solens frånvaro är humör och träning på topp. Många deltagare har redan gjort en vanlig vecko- eller månadsdos av träning och mer ska det bli. Det är Friskis&Svettis vecka och även denna veckan är det en salig blandning av träningsformer så det ska passa alla. Här ser ni ett kort klipp från ett av dagens pass i träningslokalen. 
 
 
 
 

Lördag

Veckan är snart slut för deltagarna. En fantastisk vecka med hyffsat väder (bortsett från torsdagens bergspass) trevliga gäster och underbara ledare. Innan alla packar ihop och sätter sig på planet tänkte jag ge två resultat från veckan som gått. Det första är Pricka Tiden. Varje fredag anordnas ju denna tävling där deltagarna lägger 1€ var i potten och tävlar om vem som kommer närmast sin gissade tid på 5250m. Den andra tävlingen är WF2K. West Forest, 2 km. Vem springer alltså snabbast på 2km i västra skogen? Här får ni se resultaten:
 
 
Pricka Tiden
1. Ylva Lorentzon  med Gissad tid 21:10   Verklig tid 20.56   Differens  00:14
2. Staffan Lindström  med Gissad tid 27:10  Verklig tid 26:55  Differens  00:15
3. Robert Gustafsson med  Gissad tid 22:00   Verklig tid  21:44  Differens  00:16
 
WF2K
Dam:
Ylva Lorentzon       7.15
Kerstin Wikander   8:16
Helena Mattsson    8:17
 
Herr: 
David Gneroth    6:50
Anders Gneroth  7:05
Erik Joelsson      7:14
 

Crossfit

Crossfit med Andreas, Nora och Lotta! Funktionell träning där man jobbar med hela kroppen. Lite kettlebells att lyfta till hakan, lite kaninhopp och en hel del plankor. Det är stenhårt, intensivt och superroligt. Det bästa är att alla kan anpassa det till sig själva och kör i sin egen nivå. Att hoppa och krypa på alla fyra är något de flesta är rätt ovan vid och man tränar muskler som man kanske inte visste man hade. Crossfit är perfekt för de som kanske har lite med tid att träna för du kan köra slut på dig själv på ett halvtimmes pass. 
 
 
 
 
 
Ute på plankan
 
 
 
 
 
Man får se upp så man inte krockar
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer dans

Lite mer från afropasset på stranden (se video i förra inlägget) då det var en ljuvig kväll. Vi samlades på en av strandens matställen och tog valfri dryck (sangria för de flesta) innan passet för att sedan samlas ihop vid vattnet och dansa loss. Avslappnad, passande för alla och rolig dans. Perfekt att blanda det hårda i till exempel crossfit med ett mjukare pass som till exempel afro. Man behöver balansen. 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
De tre fantastiska ledarna Cecilia D, Cecilia G och Johanna



 
 
 
 
 
Lämna gärna en kommentar och berätta om vädret hemma och om ni skulle kunna
tänka er sitta i linne och shorts i solnedgången istället för att vara hemma i höstrusket?
 
 
 
 

Dans i solnedgång på stranden

Ett afropass på stranden. Fantastiskt att få se solen gå ner, dansa loss till trummorna och njuta av alla sköna människor!
 
 
 

Tobias Karlsson och dans

Dagens danspass med Tobias var disco enda ut i fingertopparna. Solen sken, humöret var på topp och jag tror att bilderna talar lite för sig själva. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Runners Store

Något som inte får glömmas att nämnas är ju den fina butiken som finns innanför kontoret på SpringTime här i Monte Gordo. Det är Runners Store som har den och där kan man köpa funtionella kläder och skor till träning. Man kan bland annat där även få en löpstegsanalys av våra duktiga medarbetare som sedan kan rekommendera en passande sko till just dig. Garmin låter dig testa en pulsklocka för att se hur långt du sprungit, hur fort det gått och hur snabb hastighet du haft. Ett roligt sätt att mästa sin träning på och se sin egen utveckling. Resenärerna deltar också i en tävling om ett par nya skor från Asics om de provspringer ett par av butikens. 
 
 
 
Kläder för alla väder
 
 
Skor för alla
 
 
Här springer Josefina på ett löpband och Victor spelar in en film på hennes fötter
 
 
Sedan går Victor igenom hur Josefina ställer ner sina fötter och var hon belastar för att
sedan visa en passande sko med rätt stöd för henne
 
 

Video

Här är en video från dagens Pricka Tiden lopp som gick av stapeln runt 12 tiden idag. Vinnaren är den som gissat närmast den egentliga tiden det tog att springa loppet. Spring eller gå, huvudsaken är att du prickar tiden. Här är startskottet för tävlingen. Resultat visas senare.
 
 

Bergspasset

Bergpasset var lika varmt den här veckan. Fläktade kanske aningens mer men tror att det var runt 25-30 grader ändå. Deltagarna valde mellan 8, 10 och 14km (även om de på 14 tog en omväg så det blev 16,5) runt i bergen. Här är några härliga bilder från dagen

 
 
 
 
Innan loppet
 
 
Bergspasset är inte bara en löparrunda utan främst en naturupplevelse.
Här är en man på åsna med getter
 
 
Glada miner uppför
 
 
Färgglatt gäng
 
 
 
 
 
Efter loppet kan man stanna vid fiket och ta en kopp kaffe, en öl eller kanske en glass om man behagar. 
 
 
 

Cirkelgym

Cirkelgym med Hasse! Ibland behöver man en paus från solen och vara innomhus. I gymmet sprutar svetten åt alla håll om Hasse får bestämma. 
 
 
 
 
 
 

Wellness och Running Sweden

Det är Wellness som är med oss i veckan och deras sammarbetspartners är Running Sweden som består av Lisa Blommé och Rubin McRae. De jobbar som namnet avslöjar med löpning och hade en föreläsning ikväll om det. Även om de båda är duktiga löpare så handlade det om träningstips för motionstränaren likväl som maratonlöparen. De gav bra tips på hur man ska behålla en kontinuitet på sin träning istället för att träna ibland och ibland inte. Ett konkret exempel var något som säkert många känner igen sig i, att man bestämmer sig för att träna och kör fyra pass en vecka. Och veckan efter det så blev det bara ett pass, och sen veckan efter det så blev det inget alls. Sen blir det en dålig cirkel. Om man istället bestämmer sig för att "bara" träna en gång i veckan och faktiskt göra det så är det bättre för både träningens skull men även för motivation och psyke. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Crossfys

Var med på ett träningspass med Johanna Björklunds idag. Jag känner var mina ben sitter nu i varje fall. Varvat löpning och fys utan redskap i skog och sand. Att värmen kröp sig över 30 grader gör även sitt. Att bara gå i sanden i solen tar på, att då göra saker som mountain climbing, utfallssteg och armhävningar får en sådär härligt yr. Vattenförsäljningen måste gått upp enormt i Monte Gordo nu när Training Camp är i byn!
 
Pinjeskogen är så vacker plats 
 
 
Armhävningar ska göras på grus och inte i en träningshall
 

Lördag

Idag är lördag vilket innebär att det kommer att åka hem resenärer, men även komma nya. Så gårdagen var en Sista-kvällen(natten)-med-gänget för de som ska åka hem idag. Det började med middag på Infante. Räkor till förrätt, kött till varmrätt och glass och fruktsallad till efterrätt. Så mycket vin/öl du orkar dricka och trevligt sällskap. Sedan för de som ville och orkade fortsatte kvällen på Nox som är ett internetcafé på dagtid och nattklubb på kvällen. De sista gick hem ungefär då solen gick upp tror jag. 
 
Vill passa på att tacka alla medverkande för en fantastisk vecka. Vädret har varit strålande, ledarna har varit på topp, alla resenärer superhärliga och minus två skador så har allt varit perfekt! 

 
 
Två bilder från gårdagens middag på Infante

Pricka Tiden Resultat

Nr:      Namn:                    Tidsskillnad:
 
57      Annika Ringbom       6 sek
50      Petra Nilsson            9 sek
37      Catrin Gustafsson     16 sek
26      Siv Andersson          20 sek
28      Anna Andersson       30 sek
46      Britt Lundmark         33 sek
56      Helene Pettersson    35 sek
51      Maria Nordin            37 sek
32      Marlene Broberg      42 sek
42      Anneli Jacobsson     50 sek
 
Detta är de 10 bästa av 45 deltagare i Pricka Tiden. Vinnaren Annika hade gissat på tiden 29:36 och sprang in på 29:30! Bra jobbat!
 

Pricka Tiden

Här gäller det att Pricka Tiden! Inte springa snabbast, inte göra det snyggast utan att helt enkelt gissa hur länge man tar på sig att ta sig runt en sträcka på 5250m och sedan pricka den tiden. Den som då kommer närmast sin gissade tid vinner. Inga klockor eller andra tidsvisande manicker är då tillåtna. Vinnaren meddelas senare, här kommer några härliga bilder från dagen!
 
 
Uppvärmning innan loppet.
 
Startlinjen
 
Målgången var på stranden med taggande musik och hurrande människor
 
 
 
Lite spex vid målgången
 
Ledare och deltagare från dagens aktivitet
 

West forest 2km race

En annan aktivitet som är en rolig utmaning är 2km racet. Det innebär att man ska springa så fort man kan på 2km (i västra skogen, därav namnet). 
 
Resultatlistan:
  1.  6,50     Tony Berglund
  2.   7,25      Victor Emilson
  3.   7,33     Jens Lundgren
  4. 8,32       Johan Erhag
  5. 8,58       Veijo Hietala
  6.  9,11    Annika Skärdal
  7.     9,12     Hans Castergren
  8. 9,26     Tina Thomsen
  9. 9,37   Tove Tranevalh
  10. 9,43       Namn okänt
  11. 9,47  Frida Börjesson
 
 
 
 
 
 
 

Bergspasset

Varje torsdag har vi något vi kallar för Bergspasset. Då åker vi med bussar upp till byn Odeleite där start och mål är. Sedan väljer deltagarna mellan 8, 10 och 14km som man får springa eller gå (med eller utan stavar) genom berg och stigar. Idag var det runt 30 grader i solen och inte en vindpust på hela dagen. 
 
 
De två första till vätskekontrollen efter ca 5km 

På väg till bordet för lite vätskepaus
 
 En sån här solig dag behövs detta
 
Hurtigt och färgglatt gäng
 
Varje uppförsbacke är också en nerförsbacke åt andra hållet
 
Till slut kommer man till byn som består av gamla vita hus
 
 Man måste försöka hinna med att kolla på utsikten när man kör bergspasset
 
Målgången
 
När man sedan lycklig kommit i mål får man vila sig på byn café
 
Inga skador, alla kom hem och en mycket lyckad dag i bergen!
 
 
 
 

intervju med resenär

 
 
 
 
namn: Anna Andersson
ålder: 34
från: Jönköping
varit förut: nej, första gången!
hur hittade du springtime: via topphälsas tidning där de annonserat om resor hit.
det bästa med träning här: man får prova på alla olika typer av träningsformer och träningspass. 
tränar hemma: tränar mest dans hemma
skillnaden här och hemma: en annan känsla, här kan man träna vid havet och ha toppinstruktrörer på alla pass.
bästa minnet från tiden här: då Anna hade ett personligt träningspass med Nick där han gjorde personligt program för hur just hon skulle träna. 
 

Tobias Karlsson

En av Springtimes många stjärnor är Tobias Karlsson. Han kommer att vara med oss under hösten här i Monte Gordo. För ett litet smakprov på hur ett danspass med honom kan se ut, kolla här!
 
 

Topphälsa

Den här veckan är ju Topphälsas vecka i Portugal så för er som är bekant med deras tidning vet att de bland annat har kostrådgivaren Kristina Andersson, tränarna Nick Söderblom, Erika Kits Gölevik och Lena Järpsten i deras crew. Dessa inspirerande människor är även här med oss och delar med sig av sin kunskap.
 
 
Nick körde pass på parkeringen idag. Vem behöver ett gym?
 
 
 

RSS 2.0