Sjukgymnasterna

Det är få som är så omåttligt populära härnere som våra sjukgymnaster/massörer! Inte nog med att det är två riktigt trevliga tjejer den här veckan, dom är lite utav magicworkers också.
Två magicworkers som blir fullbokade veckan ut på lite mindre än några timmar, kanske inte så konstigt på ett träningsläger. Men absolut ett tecken på att jobbet dom gör är värdigt!

Efter att ha kollat igenom tjejernas schema och konstaterat att det var fullt, kändes det som det var dags att kartlägga den lite tråkigare sidan av ett träningsläger: skadorna



En utav sjukgymnasterna på plats är Kinna, jag haffade henne mellan två behandlingar- lika bra att hänga på låset annars kan det vara svårt att få tag på henne!

Vilka är de skador du ser mest av här nere i Monte Gordo?
Under Sthlm Marathon veckorna, eller löparveckorna i allmänhet är det mycket Löparknän, hälseneproblem, hälsporre samt olika överbelastningsskador.

Vad beror det mest på?
Dels är det att mängden träning ökar ganska mycket när man kommer ner hit, många som kanske springer 3-4ggr i veckan springer nu 2pass om dagen 5dagar irad. Då säger kroppen ifrån. Sen gör sanden ganska mycket, är man inte vann att springa i sand sliter det ganska mycket.

Hur viktigt är det med stretching?
Det är väldigt inviduellt. Jag tror att det viktigaste är att bibehålla sin naturliga rörlighet och det finns det många olika att göra det på.

Inom löpning är det mycket snack om skor och så vidare, hur viktigt är det i ett skadeförebyggande syfte?
Klart det spelar roll, men det kan nog killarna på asics svara bättre på. Dock vill jag bara påminna om att om man köper ett par nya skor bör man gå in dom lite innan man drar ut på långpass, har sett många skavsår från nya löparskor..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0